Federācija Sieviešu izlase 02.11.2022 21:39

Latvijas izlasei zaudējums Slovākijā

AL4I1271

Latvijas sieviešu handbola izlase 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles sāk ar zaudējumu Slovākijas izlasei. Šovakar Slovākijas pilsētā Šaļā ar rezulātu 46:21 atzinām pretinieču pārākumu. Latvijas izlases rindās rezultatīvākā spēlētāja ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Laura Millere.

Spēli veiksmīgāk iesāka latvietes, lieliska vārtos Kintija Diāna Kokina un veiksmīgas uzbrukumā vispirms Laura Millere, pēc tam pirmos vārtus guva arī Madara Cibuļska, panākot 2:0 pēc spēlētām mazliet vairāk nekā divām minūtēm. Spēles turpinājuma gan veiksmīgākas bija pretinieces, gūstos četrus bez atbildes vārtus un pēc spēlētām piecām minūtēm panākot 4:2. Pēc spēlētām astoņām minūtēm un 22 sekundēm (2:6) un Latvijas izlase trenere Natālija Kudrjavceva pieprasīja minūtes pārtraukuma, lai meitenes uzmundrinātu. Diemžēl turpinājums pagalam neveiksmīgs un pirmā puslaika vidū jau mīnuss 8 jeb 4:12. Mirkli vēlāk savus pirmos vārtus sieviešu izlases sastāvā guva arī Elīza Bilkšte. Spēles turpinājumā vēl vairākas rezultatīvas sadarbības un latvietēm izdevās rezultāta starpību samazināt līdz mīnus 6 seši – 8:14. Lai gan uzbrukumā mums veicās itin labi un arī Kintija mūs vairākkārt glāba no vārtu zaudējumiem, tomēr kopumā aizsardzībā nespējām ar pretiniecēm tikt galā un atpūtā devāmies ar rezultātu 13:23. Pirmajā puslaikā piecus vārtus guva Laura Millere, bet pa diviem Madara Cibuļska un Ieva Reinfelde.

Spēles otro puslaiku iesākām ar vairākumu, kuru īsti nespējām izmantot, savukārt tūlīt pēc vairākuma nonācām mazākumā. Slovākietes turpināja pakāpeniski palielināt savu pārsvaru un pēc spēlētām desmit minūtēm otrajā puslaikā – 30:17 Slovākijas izlases labā. Sešpadsmit minūtes līdz spēles beigām Latvijas izlases vārtos Kintiju Diānu Kokinu nomainīja Krista Zelčāne. Diemžēl spēles turpinājumā slovākietes iespēja panākt pat plus 22, tas notika deviņas minūtes līdz spēles beigām. Spēles izskaņā gan rezultāta starpība tika vēl vairāk palielināta un spēles noslēgumā – 21:46. Latvijas izlases sastāvā astoņus vārtus guva Laura Millere, bet pa trim pievienoja Elīza Bilkšte un Patrīcija Elizabete Prūse.

Slovākijas – Latvija 46:21 (23:13)
Latvija – Millere 8, Bilkšte 3, Prūse 3, Cibuļska 2, Reinfelde 2, Binduka 2, Nikolajeva 1

Latvijas izlases treneres Natālijas Kudrjavcevas pēcspēles komentārs:
“Pirmais puslaiks, ja nebūtu tik daudz tehnisko kļūdu, izdevās labs. Pretinieces izmantoja mūsu kļūdas un guva vieglus vārtus ātrajos uzbrukumos. No pirmā puslaika desmitās līdz divdesmitajai minūtei spējām nospēlēt līdzīgi (5:5), tas nozīmē, ka mēs varam. Otrajā puslaika pietrūka fiziskā sagatavotība, palielinājās kļūdu skaits, kas arī atspoguļojās rezultātā. Vēlos atzīmēt veiksmīgu vārtsardzes Kintijas Kokinas spēli, kā arī Lauras Milleres un Elīzas Bilkštes sniegumu šajā spēle. Ceru, ka mēs varēsim uzlabot piespēļu tehniku un parādīt veiksmīgāku spēli Valmierā. Atbildes spēlē vēlētos redzēt lielāku atdevi no vairākām spēlētājām. Paldies visiem atbalstītajiem un faniem, kuri juta mums līdzi, un tiekamies Valmierā.”

Atbildes spēle norisināsies svētdien, 6. novembrī, Valmieras olimpiskajā sporta centrā. Spēles sākums plkst. 15:10. Ieeja bezmaksas.