ASK vīri un SK Latgols handbolistes joprojām bez zaudējumiem, RPI-S sagādā pirmo zaudējumu S&A

5

Šīs darba nedēļas noslēgumā un nedēļas nogalē aizvadītas vairākas Latvijas čempionātu spēles, kuru rezultāti bija gan likumsakarīgi, gan pārsteigumu pilni. ASK Zemessardze/LSPA turpina bez zaudējumiem, Skrīveri/Aizkraukle piedzīvo pirmo zaudējumu (RPI-S) šajā sezonā, Dobele/Tērvete jaunieši uzvar HK Vaiņodi, bet Ulbroka SK, jauniešu duelī, pieveic MSĢ handbolistus. Sieviešu virslīgā REIR/Dobele SS saglabā līderpozīciju, SK Latgols turpina nevainojami, Salaspils meitenes īsā laikā aizvada trīs spēles un visās izcīna uzvaras.

Ceturtdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles SynotTip handbola virslīgā. ONSC/HK Ogre savā laukumā uzņēma Jūrmalas Sports komandu, bet Salaspilī spēlēja Salaspils pret S&A komandu.

ONSC/HK Ogre – Jūrmalas Sports       23:35 (10:9)
Spēles pirmajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās iegūt nopietnu pārsvaru un atpūtā ONSC/HK Ogre devās esot minimālā vadībā – 10:9.Otrajā puslaikā Jūrmalas Sports komandai izdevās lauzt spēlei gaitu sev par labu, nepilnās septiņās minūtēs, panākot 12:17 un pēc tam šo pārsvaru tikai palielinot. Spēli noslēdzot ar rezultātu 35:23. Jūrmalas Sports komanda turnīra kopvērtējuma tabulā šobrīd ieņem 5. vietu.

Rezultatīvākie spēlētāji
ONSC/HK Ogre –
Kļimočkins 5, Batņa 4, Sļusarevs 4, Laganovskis 4, Rozenbergs 3, Bisters 1, Zvaigznītis 1, Novickis 1
Jūrmalas Sports –
Jablonskis 12, Balceris 8, Zarinš 7, Batalovs 4, Korzāns 3, Kuplis 1

– Salaspils – S&A             23:32 (13:16)
Pirmajā puslaika spēle aizritēja līdzīgi un pēc spēlētām 27 minūtēm abas komandas bija guvušas pa 12 vārtiem.Pirmā puslaika izskaņā mazliet labāk veicās S&A komandai, kura veica 4:1 izrāvienu un puslaikā devās ar +3 – 16:13. Otrajā puslaikā Skrīveri/Aizkraukle komandai izdevās daudz rezultatīvāka un pārliecinošāka spēle, kas deva rezultātu un tika izcīnīta visai pārliecinoša uzvara ar rezultātu 32:23. Rezultatīvākie spēlētāji Skrīveri/Aizkraukle komandas rindās Jānis Gremzde ar septiņiem gūtajiem vārtiem un Mārtiņš Gailītis ar sešiem. Salaspils sastāvā Matīss Strautnieks izcēlās ar septiņiem gūtajiem vārtiem, bet Kaspars Luksis ar sešiem vārtiem.

Lauris Rūtiņš, S&A komandas treneris
„Joprojām komandas sniegumā pēdas atstāj ieilgusī pauze, bet cenšamies sniegumu uzlabot ar katru spēli. Šodien prieks, ka visi no komandas tika laukumā un lielākā daļa guva arī vārtus.“

Matīss Strautnieks, Salaspils komandas spēlētājs
„Spēle bija smaga, spēles temps bija ātrs. Pirmajā puslaikā vēl spējām turēt līdzi, bet otrajā uz noguruma fona pieļāvām tehniskas kļūdas. Tas ļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā, tapāt saņēmām daudz 2 minūšu noraidījumus, kopumā pus spēli spēlējām mazākumā, tas arī ietekmēja spēles rezultātu. Bet būs labi, šī spēle jāaizmirst, jālabo kļūdas un jāiet uz priekšu.“

Rezultatīvākie spēlētāji
Salaspils –
Strautnieks M., 7, Luksis 6, Strautnieks K., 3, Brics 2, Remess 2, Vidzis 1, Lejiņš 1, Ozerskis 1
S&A – Gremzde 7, Gailītis 6, Beļūns 4, Glods 4, Bokalders 3, Ziediņš 3, Zablinskis 2, Kurmēns 1, Vikentjevs 1, Vadzītis 1

Sestdien SynotTip handbola virslīgā notika trīs spēles – ONSC/HK Ogre savā laukumā uzņēma ASK Zemessardze/LSPA komandu, RPI –S Rīgā aizvadīja spēli ar Skrīveri/Aizkraukle, bet Dobelē ZRHK Dobele/Tērvete spēlēja ar HK Vaiņode. Svētdien spēli savā starpā aizvadīja Ulbroka SK un MSĢ komandas.

ONSC/HK Ogre – ASK Zemessardze/LSPA       18:44 (9:22)
ONSC/HK Ogre aizvadījā otro spēli trīs dienu laikā, turklāt pret turnīra tabulas augšgala komandām. Arī šajā spēlē rīdzenieki visai ātri panāca drošu un pārleicinošu pārsvaru (10:5), bet, dodoties atpūtā, šis pārsvars bija jau vairāk nekā dubultots – 22:9. Arī otrais puslaiks nenesa lielas pārmaiņas, abas komandas otrajā puslaikā iespēja gūt tikpat vārtu cik pirmajā spēles daļā – 22:9. Spēles rezultāts 44:18. Šī bija ASK Zemessardze/LSPA septītā uzvara septiņās spēlēs, kas viņiem joprojām ļauj baudīt turnīra tabulas līderpozīciju, savukārt ONSC/HK Ogre šis bija septītais zaudējums septiņās spēlēs.

Rezultatīvākie spēlētāji
ONSC/HK Ogre –
Laganovskis 4, Kļimočkins 3, Bisters 2, Sļusarevs 2, Zvaigznītis 2, Mancurovs 2, Batņa 1, Tirans 1, Novickis 1
ASK Zemessardze/LSPA –
Zvejnieks 10, Jonuška 9,Liepiņš 6, Ozols 6, Sudmalis 5, Petuhovs 4, Sūnaitis 2, Lejnieks 2

RPI – S – S&A              35:32 (15:16)
Spēles pirmais puslaiks aizritēja ar nelielu S&A komandas pārsvaru, īsi pirms pirmā puslaika beigām Skrīveri/Aizkraukle komandai izdevās panākt divu vārtu starpību – 15:13, tomēr līdz pārtraukumam RPI-S komanda spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam – 15:16. Lai gan otrā puslaika pirmajā pusē S&A panāca drošo un pārliecinošo +5 (24:19), spēles pēdējais 20 minūtes bija notikumu pilnas, un četrarpus minūtes līdz spēles beigām, tablo jau atkal vēstīja neizšķirtu – 30:30. Spēles beigās RPI-S komanda atkal apliecināja, ka pieredze var nospēlēt izšķirošu lomu, šajā spēlē gūstot uzvaru ar rezultātu 35:32. Skrīveri/Aizkraukle komandai šis bija pirmais zaudējums sezonā un kopvērtējuma tabulā viņi atrodas 2. vietā, savukārt RPI –S komanda 3. vietā.

Lauris Rūtiņš, S&A
“Šodienas spēlē turpinājām daudz kļūdīties un šodienas pretinieks mums to nepiedeva, pievīla spēle aizsardzībā. Pretinieki šodien uzvarēja, izmantojot savu pieredzi.”           

Rezultatīvākie spēlētāji
RPI-S –
Vilsons 9, Dumarāns 7, Akimovs 6. Šibins 6, Blome 3, Savickis 2, Mežals 2
S&A – Beļūns 8, Glods 7, Kurmēns 7, Gailītis 4, Vadzītis 4, Zablinskis 1, Bokalders 1

ZRHK Dobele/Tērvete – HK Vaiņode    33:30 (15:13)
ZRHK Dobele/Tērvete guva pirmos spēles vārtus, izvirzoties vadībā ar 1:0, un līdz pat spēles beigām viņi ne reizi neatradās iedzinējos. Pirmajā puslaikā dobelnieku lielākais pārsvars bija 14:10 (3 minūtes līdz pirmā puslaika beigām), tomēr līdz pauzei Vaiņodes komandai izdevās samazināt rezultāta starpību – 13:15.Arī otrajā puslaikā ZRHK Dobele spēja panākt četru, pat piecu vārtu starpību, spēles beigās svinot uzvaru ar rezultātu 33:30. Šobrīd abas komandas ar vienādu bilanci – trīs uzvaras un divi zaudējumi, ieņem sesto (Dobele) un septīto (Vaiņode) vietu.

Rezultatīvākie spēlētāji
ZRHK Dobele/Tērvete –
Gidrevičs 7, Pavļenko 7, Plūme 6, Juzups 4, Krūmiņš 2, Suharevs 2, Smokro 2, Gavars 1, Auders 1, Rozenfelds 1
HK Vaiņode –
Pāvils 8, Taujēns 6, Mickus 5, Jurševskis 5, Strēlis 3, Orlovs 2, Dīks 1

Ulbroka SK – MSĢ                   29:28 (14:10)
Spēli pārliecinošāk sāka Ulbroka SK handbolisti, kas viņiem ļāva, spēles pirmo daļu noslēgt, esot vadībā ar 14:10. Piecpadsmit minūtes līdz spēles beigām MSĢ panāca neizšķirtu – 20:20. Pēc tam vadību pārņēma MSĢ komanda, četras minūtes līdz spēles beigām, spējot panākt pat plus trīs – 27:24.Turpinājumā Ulbroka SK handbolisti veica 5:1 izrāvienu, kas ļāva viņiem šajā spēlēt, svinēt uzvaru ar rezultātu 29:28. Ulbrokas SK komanda ar divām uzvarām un četriem zaudējumiem ieņem 8. vietu, bet MSĢ komanda četrām uzvarām un diviem zaudējumiem – 4. vietu.

Arnolds Straume, MSĢ treneris
“Šodien bija sliktākā spēle šosezon, līdz ar to sāpīgs zaudējums. Gribu uzslavēt Ulbrokas vārtsargu Ilvaru Reinholdu, kurš parādīja lielisku spēli, parādīja maniem spēlētājiem, pie kā viņiem jāpiestrādā, principā Ilvars bija galvenais faktors Ulbrokas uzvarai. Malacis, lai viņš tā turpina, paldies viņam par tādu spēli. Mums jāpiestrādā pie metieniem, jo tas bija galvenais šķērslis, kas mums šodien traucēja uzvarēt.”

Rauls Serafimovičs, MSĢ spēlētājs
“Zaudējums pa vienu punktu, protams, ka esam neapmierināti ar rezultātu. Ļoti daudz neiemesti metieni no sešiem metriem, ļoti nevajadzīgi pataisījām pretinieku vārtsargu par spēles varoni, kaut gan viss varēja būt pavisam citādāk.”

Rezultatīvākie spēlētāji
Ulbroka SK –
Lazda 9, Dombrovskis 5, Māziņš 4, Oto 3, Pakalniņš 3, Grunde 2, Bērziņš 2, Pētersons 1
MSĢ –
Serafimovičs 10, Brīvulis 4, Kazlovskis 4, Vilsons 4, Kalniņš 3, Gūtmanis 1, Šnepsts 1, Plaunovs 1

Seviešu virslīgā piektdien savā starpā spēkiem mērojās Stopiņu PHK un Salaspils SS, sestdien REIR/Dobele SS uzņēma LSPA, bet svētdien Ludzā tikās SK Latgols un Jēkabpils SS.

Stopiņu PHK – Salaspils SS       24:43 (11:23)
Niks Remess, Salaspils SS treneris
“Aizvadījām trīs spēles sešās dienās, tāpēc pirmās minūtes neizdevās, kā vēlējāmies, bet pakāpeniski tomēr spējām sakārtot spēli un pārņemt vadību. Meitenes parādīja raksturu un mierīgā veidā spēja novest spēli līdz pozitīvam rezultātam. Esmu lepns un gandarīts par savu komandu un meitenēm!”

Gunta Trubače, Salaspils SS spēlētāja
“Nav viegli nospēlēt trīs spēles sešās dienās. Par spīti nogurumam cīnījāmies un parādījām raksturu, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas. Labi nostrādājām aizsardzībā un iemetām savus metienus.”

Stopiņu PHK komanda ar diviem zaudējumiem divās spēlēs atrodas 6. vietā, savukārt Salaspils SS ar četrām uzvarām un vienu zaudējumu – 3. vietā.

Rezultatīvākās spēlētājas
Stopiņu PHK –
Lielā 8, Nikolajeva 6, Ekkerte 4, Kondrāte 2, Melle 1, Asare 1, Panteļejeva 1, Šteinberga 1
Salaspils SS –
Potapova 13, Agarkova 8, Binduka F., 5, Salmane 4, Taujēna 3, Obertasa 2, Kozlova 2, Zvaigzne 1, Fogele 1, Maksurova 1, Petrova 1

REIR/Dobele SS – LSPA                  35:29 (15:13)
Šajā spēlē REIR/Dobele SS komanda apliecināja savu līderu statusu, pirmajā puslaikā panākot 15:13, bet otrajā puslaikā savu pārsvaru nostiprinot un turpinot palielināt, esot vadībā ar plus deviņi – 33:24. Līdz spēles beigām LSPA komandai izdevās rezultāta starpību mazliet samazināt un spēli noslēgt ar rezultātu – 35:29 dobelnieču labā. Dobeles komanda joprojām atrodas turnīra tabulas 1. vietā, bet LSPA komanda atrodama 5. vietā.

Rezultatīvākās spēlētājas
REIR/Dobele SS –
Ņeverovska 11, Veinberga 10, Bilkšte 5, Egle 4, Blažēvica 2, Zarovska 1, Virubka 1, Koņušeka 1
LSPA –
Dzenīte 13, Pudovska 9, Veide S., 2, Roze 2, Veide S.B., 2, Bule 1

SK Latgols – Jēkabpils SS                               39:28 (21:10)
Māris Cibuļskis, SK Latgols treneris
“Prieks par uzvaru, prieks par to, ka jaunās spēlētājas iekļaujas komandas ātrajā spēles tempā. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ nevar palīdzēt daudzas pieredzējušās spēlētājas, kā tas bija sezonas pirmajās spēlēs, tāpēc jāaizpilda robi un jācer uz drīzu viņu atgriešanos spēles laukumā. Kopumā spēles uzdevums tika izpildīts.”           

SK Latgols komanda ir vienīgā komanda, kura šobrīd nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu, bet ir aizvadījusi par divām spēlēm mazāk, kā līderpozīcijā esošās REIR/Dobele SS handbolistes. SK Latgols ieņem 2. vietu. Jēkabpilnieces ieņem priekšpēdējo – 7. vietu.

Rezultatīvākās spēlētājas
SK Latgols –
Zaharāne 9, Sidorova 8, Krole 6, Cibuļska M., 5, Cibuļska P., 3, Batņa 2, Boroduļina 2, Klementjeva 2, Ziediņa 2,
Jēkabpils SS – Robežniece 7, Krodziniece 5, Jukša 5, Burda 4, Rdzeviča 4, Brikmane 3