HK Vaiņode uzvar trillerī, Tenax Dobele uzvar čempionus, Ogrei un Ludzai zaudējumi

1536-1024

Šodien SynotTip handbola virslīgā tika aizvadīta viena spēlē, bet visas trīs Latvijas komandas aizvadīja spēles Baltijas Handbola līgā. SynotTip handbola virslīgā spēle Kauguros notika starp Jūrmalas Sports un HK Vaiņode komandām. Baltijas Handbola līgā spēli Dobelē aizvadīja ZRHK Tenax Dobele un HK Dragunas Klaipēda. SK Latgols un HK Ogre aizvadīja spēles Igaunijā, attiecīgi spēlējot, pret SK Tapa un Viljandi HC.

SynotTip handbola virslīga
Jūrmalas Sports – HK Vaiņode       33:34 (17:17)
Abas komandas spēli iesāka līdzvērtīgi, pirmais pārsvars, lielāks par vieniem vārtiem, bija pēc spēlētām 13 minūtēm, kad pēc Markusa Jurševska gūtajiem vārtiem HK Vaiņode panāca 8:6. Pēc tam spēles rezultāts atkal tika izlīdzināts un puslaika atpūtā komandas devās ar rezultātu 17:17. Otrajā puslaikā spēles sākās no sākuma un tā, tas turpinājās līdz pat spēles beigām, kur spēles beigās ar Jurģa Strēļa precīzo metienu, HK Vaiņode izcīnīja uzvaru – 34:33.

Edgars Korzāns, Jūrmalas Sports komandas spēlētājs
“Diemžēl ļoti sāpīgs zaudējums, pēdējās sekundēs Vaiņodes spēlētājs Strēlis izdarīja metienu, kuru aizskāra mūsu bloks, mūsu vārtsargs, bet veiksme šoreiz galīgi nebija mūsu pusē. Kopumā, man šķiet, spēlē bija ļoti interesanta, spraiga. Vēlos uzteikt komandas cīņassparu, cīnījāmies par katru laukuma centimetru, ļoti labi sevi aizsardzībā pierādīja Artūrs Millers un vārtos Pēteris Jaunzems. Šodien mums pietrūka veiksmes, nerealizējām metienus, bet vaiņodnieki malači, nospēlēja ļoti labi uzbrukumā un aizsardzībā atkoda mūsu taktisko plānu. “Cepuri nost” Vaiņodes trenerim, kurš nomainīja aizsardzību un tas mums sagādāja problēmas. Bet mēs degunus nenokaram, turpināsim trenēties, augt un cerams Vaiņodē uzvarēsim.  Diemžēl bija problēmas ar video tiešraidi, vēlamies visiem atvainoties un darīsim visu, lai tas neatkārtotos.”

Pēc spēles tika apbalvoti, katras komandas labākie spēlētāji, kuri saņēma balvas no Jūrmalas Sports atbalstītājiem – GMT Beauty. Jūrmalas Sports komandā par labāko spēlētāju atzina – Pēteri Jaunzemu, bet HK Vaiņode komandā – Jurģi Strēli.

Artūrs Auders, HK Vaiņode komandas treneris
“Spēle tiešām bija trillera cienīga, kurā uzvarēt varēja kā Jūrmala, tā mēs, bet šoreiz veiksme uzsmaidīja mums. Negaidījām un nebijām gatavi, ka Jūrmala no 10.minūtes spēlēs ar septiņiem laukuma spēlētājiem. Līdz ar to viņi bieži atrada brīvus līnijas spēlētājus, kuri piespēles pārvērta vārtu guvums, bet mēs praktiski neizmantojām viņu tukšos vārtus, tā guvām šķiet tikai divus vārtus. Par lūzuma punktu uzskatu spēles momentu, kad pie mīnus 3, sākam segt divus viņu atslēgas spēlētājus individuāli, un pārējie nebija tam gatavi un pieļāva daudz kļūdas. Riskējām, tā spēlējot aizsardzībā, bet uzskatu, ka risks attaisnojās. Ātri bijām atpakaļ spēlē, bet daudzi neiemestie brīvie metieni neļāva mums izvirzīties vadībā. Labi, ka beigās, līdz ar pēdējo sekundi, tas izdevās. Joprojām dažādu iemeslu dēļ mums nav daudzu spēlētāju, tādēļ pašlaik mums daudz spēlē spēlētāju, kuriem pieredze nav tik liela, bet uzskatu, ka viņi attaisnoja manas cerības. Īpaši vēlos uzteikt Jāni Orlovu, kurš, bez pamatdarba aizsardzībā, pirmoreiz darbojas līnijas pozīcijā un guva sešus vārtus.”

Rezultatīvākie spēlētāji:
Jūrmalas Sports – Jablonskis 12, Korzāns 5, Zariņš U., 5, Grīnbergs 4, Butans A., 3, Kuplis 1, Millers 1, Pusbarnieks 1
HK Vaiņode –
Strēlis 10, Orlovs 6, Dīks 6, Jurševskis 5, Taujēns 2, Plūme 2, Sproģis 1

Baltijas Handbola līga
SK Tapa – SK Latgols Ludza        
31:23 (13:8)
Šī spēle bija iespēja abām komandām izcīnīt pirmos punktus šajā BHL sezonā. SK Tapa iesāka labāk un jau pēc trim minūtēm bija vadībā ar 4:0. Neilgi pēc tam SK Latgols spēja atgūties, pēc 18 spēles minūtēm – 6: 5 – SK Tapa vadībā. Tomēr, līdz pirmā puslaika beigām, SK Tapa guva divas reizes vairāk vārtu nekā SK Latgols (7:3) un pirmā puslaika rezultāts – 13:8. Nākamās 30 minūtes izmaiņas nenesa, SK Tapa palielināja savu pārsvaru un svinēja uzvaru, un pirmos divus punktus šosezon, ar rezultātu – 31:23.

Andrejs Narņickis, SK Latgols komandas treneris
“Kā jau iepriekš esmu minējis, mums pietrūkst komandas kopējo treniņu! Uz spēli aizbraucām ar īso soliņu, līdz ar to pietrūka mazliet spēka. Diezgan daudz kļūdījāmies piespēlēs, ko uzreiz izmantoja pretinieku komanda. Gribētos uzslavēt mūsu jauno vārtsargu Lauri Matisānu, kurš nospēlēja ļoti labi, vairākkārt atvairot bīstamos vārtu gūšanas momentus. Komandā ir daudz gados jaunu spēlētāju, tāpēc tādās spēlēs dažos momentos pietrūkst pieredzes. Ceru, ka tuvākā nākotnē, komandai spēs pievienoties vairāki, pieredzējuši spēlētāji, kas arī jaunajiem spēs ieviest pārliecību savos spēkos. Baltijas līgā vēl daudz spēļu, un ar katru komandu cīnīsimies uz visiem 100%!”

Martens Sārs, SK Tapa komandas spēlētājs
“Beidzot mums bija iespēja spēlēt pilnā sastāvā. Tāpēc spēle bija ātrāka, un mēs ļoti labi spēlējām, kā komanda. Mums bija problēmas ar metienu realizāciju, taču, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, šodien, bija daudz labāka, bet tomēr ne pietiekami laba. Arī mūsu aizsardzība bija labāka. Man bija patiešām prieks atkal spēlēt ar Vahu Oolupu, kurš kādu laiku nebija spēlējis pleca traumas dēļ.”

Rezultatīvākie spēlētāji:
SK Tapa – Ageni 7, Oolup 5, Morgenson 5, Kosmirak 4, Oganezov 3, Saar 3, Lande 2, Berezhnyi 1, Jaanis 1,
SK Latgols Ludza – Malahovs 5, Grebeņņikovs 5, Usāns 4, Lipskis 3, Strazds 2, Rancāns E., 2, Kušners E., 2

ZRHK Tenax Dobele – HC Dragunas Klaipeda      29:25 (15:17)
Šī spēle, kā gaidīts, bija interesanta un spraiga, īpaši skatītājiem. ZRHK Tenax Dobele iesāka nedaudz labāk, taču pirmā perioda beigās HC Dragunas izmantoja Tenax Dobele kļūdas un guva dažus vieglus vārtus. Pārtraukumā HC Dragunas devās ar divu vārtu pārsvaru – 17:15. Otrais puslaiks noritēja līdzīgi pirmajai spēles daļai – spraigs un cīņas pilns. Tenax Dobele otrajā puslaikā guva 14 vārtus un ļāva pretiniekiem gūt tikai astoņus vārtus, tas viņiem atnesa uzvaru – 29:25.

Arvis Juzups, ZRHK Tenax Dobele komandas menedžeris
“Esam priecīgi par diviem punktiem pret Dragunas komandu – pret vieniem no BHL favorītiem un pašreizējiem čempioniem. Prieks arī par spēli kā tādu, īpaši skatītājiem bija ļoti aizraujošs un interesants handbols gan izpildījuma, gan rezultāta ziņā. Tāpat vēlos uzteikt jaunos spēlētājus, Ričards Juzups labi “iegāja” spēlē, pārķēra bumbu un guva svarīgus vārtus, arī Kārlis Krūmiņš nospēlēja ļoti labi. Mazliet piespiedu kārtā, bet trenerim bija jāvariē ar sastāvu un jaunie šodien nepievīla. Kopumā svarīgi, ka izcīnīti divi punkti. Vēlamies atgriezt skatītājus atpakaļ hallē, lai ir lielāks un aktīvāks skatītāju atbalsts. Bet saprotamu iemeslu dēļ, tas nav iespējams, cerams, drīz tas mainīsies. Mums jādodas tālāk, arī Eiropas Kausa spēles nav vairs aiz kalniem, gatavojamies un tiekamies Dobelē.”

Oskaras Arājs, ZRHK Tenax Dobele komandas spēlētājs
“Divi dažādi puslaiki, pirmajā puslaikā, pretiniekiem devām ļoti vieglas iespējas gūt vārtus. Ļāvām apspēlēt sevi viens pret viens, tāpēc arī puslaika rezultāts tāds. Visu cieņu pretiniekiem, viņi spēlēja ļoti labi. Puslaika sarunā salikām visu pa vietām, kā un ko mēs redzam, ko gribam darīt un līdz ar to otrajā puslaikā sākām “ķert” viņus rokā, arī treneris izdarīja dažādus taktiskus gājienus, īpaši aizsardzībā, jo bijām ielaiduši par daudz vārtus (17). Paldies, Mārtiņam Ozoliņam vārtos un džekiem laukumā, visi nocīnījās, kā zvēri. Mēs izdarījām savu darbu, treneris izdarīja savu darbu un spēles rezultāts mums par labu.”

Gintaras Cibulskis, HC Dragunas Klaipēda komandas treneris
“Spēle bija interesanta, un ir žēl, ka zaudējām. Bijām vadībā ar 5 punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā mums izdevās zaudēt ar 1: 9 un tas neļāva uzvarēt. Esmu apmierināts ar savu komandu, viņi cīnījās līdz galam. Mēs esam jauna komanda un labosim savas kļūdas, vispirms jau treniņos. Es domāju, ka viss būs kārtībā. Mūs gaida vēl daudzas spēles, un mūsu komandai ir liels potenciāla. ”

Rezultatīvākie spēlētāji:
ZRHK Tenax Dobele –
Pančenko 6, Miķelsons 5, Tuminskis 5, Krastiņš 3, Šuleiko 3, Politers 3, Juzups 2, Arājs 2
HC Dragunas Klaipeda– Draksas 12, Palskys 4, Butkus 3, Savicius 2, Naghavialhosseini 2, Bucius 1, Simonavicius 1

Viljandi HC – HK Ogre       43:32 (21:17)

Kristo Voika, Viljandi HC komandas spēlētājs un treneris
“Šī nebija laba spēle. Tas bija briesmīgi, attieksme bija briesmīga, mēs domājām, ka šī būs viegla spēle, bet Ogre mums ‘parādīja zobus’. Jauku vakaru pārvērtām par nervozu nakti, jo nebijām gatavi spēlēt. Tas nav veids, kā spēlēt Baltijas Handbola līgas spēli, bet, par laimi, mēs izcīnījām 2 punktus. Esmu laimīgs par uzvaru, bet ne par spēli. Rīt mēs varam labot situāciju, es vismaz ceru. Gribu teikt dažus labus vārdus Ogrei, viņi cīnījās līdz galam, pat tad, kad domājām, ka situācija ir beigusies, viņi nevienā situācijā nepadevās.”

Andris Molotanovs, HK Ogre komandas treneris
“Pagaidām mums sastāvs pilnveidojas, rīt pievienojas arī Renfordt. Mums jāuzlabo ir spēle aizsardzība. Šodienas pretinieki nospēlēja ļoti labi aizsardzība, īpaši viens pret viens aizsardzībā. Mums jāizdara secinājumi un jāsaprot, kā apspēlēt tik aktīvu aizsardzību. Šosezon viss ir vēl priekšā. Komanda ir daļēji apmierināta ar spēli, bet domāju, ka mēs saprotam, kas vēl jāsakārto un kas jādara.”

Rezultatīvākie spēlētāji:
Viljandi HC Koks 8, Varik M., 7, Voika 7, Varik O., 6, Lopp Mi., 4, Basarab 3, Maasalu 3, Pertelson 3, Kooviy 1, Lopp Ma., 1
HC Ogre – Leja 10, Patsykailik 9, Rutka 5, Lielais 5, Lazdiņš 3