“Celtnieks Rīga” un “Tenax Dobele” piedzīvo zaudējumus

44091337_1856801057700582_8045573484669042688_o.jpg

Šovakar Baltijas handbola līgā sāpīgu zaudējumu piedzīvoja “Celtnieks Rīga” komanda, kas savā laukumā emocionālā mačā ar 33:34 piekāpās Lietuvas galvaspilsētas vienībai “VHC Šviesa”. Rīt mūsējie tiksies ar Kauņas komandu. Savukārt “Tenax Dobele” neizdevās otrais puslaiks pret spēcīgo Ukrainas “ZTR Zaporozhye” (28:31). Rīt Dobelē viesosies Minskas SKA.

“Celtnieks Rīga” komanda Baltijas līgas ievadā aizvadīja divas spēles Igaunijā. 28:32 viesos pret Latvijas izlases spēlētāja Uvja Strazdiņa “Kehra/Horizon Pulp&Paper”, bet otrajā spēlē spraigā spēlē ar 30:29 izdevās pieveikt “Tallinn” handbolistus. Šajā nedēļas nogalē uz Latviju atbraukušas Lietuvas komandas “VHC Šviesa Vilnius” un “Granitas-Karys Kaunas”. Sestdienas vakarā rīdziniekiem pretī stājās Viļņas komanda. Mača sākums rīdziniekiem neizdevās tas labākais, un viesi spēja iegūt pāris vārtus pārsvaru. Uzbrukumā abas komandas spēlēja diezgan veiksmīgi. Puslaika beigu daļu nedaudz labāk nospēlēja “Celtnieks Rīga” komanda, kas pirmo puslaiku tādējādi noslēdza ar minimālu 18:17 pārsvaru. 

Otrajā puslaikā rezultāts uz tablo auga ļoti līdzīgi, kā rezultātā spēcīgākas kļuva emocijas. Viļņas komanda diezgan bieži noraidījās, izskaņā pat divreiz īsā laikā, bet to rīdzinieki nespēja izmantot. Pie 30:30 rezultāta laukuma centrā krita Artis Kurmēns, bet tiesneši uzskatīja, ka pārkāpuma nav. “VHC Šviesa” guva vārtus, savukārt Kurmēns pēc epizodes nesavaldījās un tika noraidīts. Izskaņa labāka padevās lietuviešiem, kas nosargāja minimālu 34:33 uzvaru. 

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar astoņiem vārtiem bija Šarūns Ugjanskis. “Celtnieks Rīga” komandā šajā mačā ar sešiem vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Pocikaiļiks un Artūrs Kļaviņš, piecus guva Rihards Leja un Aleksejs Haisa, bet četrus pievienoja Dmitrijs Petuhovs. Rīt “Celtnieks Rīga” aizvadīs otro spēli divās dienās, kad savā laukumā uzņems Kauņas “Granitas-Karys” komandu, kuru pagājušajā sezonā izdevās apspēlēt abās savstarpējās spēlēs. Mača sākums pulksten 16:00. 

“Tenax Dobele” Baltijas līgas ievadā guva vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu. Pirmajā spēlē Dobeles komanda interesantā spēlē ar 31:29 pieveica Igaunijas vadošo komandu “Polva Serviti”. Otrajā spēlē Sandra Veršakova vadītā komanda ar 22:27 piekāpās Latvijas izlases handbolista Nila Kreicberga pārstāvētajai Somijas čempionei “Riihimaen Cocks”, kas ikdienā spēlē arī prestižākajā Eiropas handbola turnīrā Čempionu līgā. 

Šovakar Dobelē vietējās komandas pretiniece bija Ukrainas “ZTR Zaporozhye”, kas bija mūsējo pretiniece pagājušās sezonas ceturtdaļfinālā, “Tenax Dobele” abās spēlēs piedzīvojot visai bezcerīgus zaudējumus. Sestdienas vakarā skats laukumā jau bija citādāks. “Tenax Dobele” mača ievadā veiksmīgi darbojās aizsardzībā, tostarp lielisku sniegumu demonstrēja vārtsargs Mārtiņš Ozoliņš, un mājinieki pēc desmit minūtēm bija vadībā ar 5:3. 

“Tenax Dobele” komandai bija arī 9:6 pārsvars, bet lielākas problēmas sākās puslaika noslēdzošajā daļā, kad ukraiņi ieguva iniciatīvu un izlīdzināja spēles rezultātu – 13:13. “Tenax Dobele” pilnībā izgāza spēles otrā puslaika sākumu, kad pirmās desmit minūtes zaudēja ar 1:7 (14:20). Mājinieki demonstrēja raksturu un nepadevās, izskaņā tiekot līdz 26:28. Izglābties gan neizdevās, un galarezultātā “ZTR Zaporozhye” svinēja panākumu ar 31:28. 

Dobeles komandas sastāvā šajā spēlē ar pieciem vārtu guvumiem izcēlās Andis Ērmanis, četrus vārtus guva Aivis Jurdžs un Viktors Tarasenko, bet pa trim pievienoja Elvijs Lazda, Māris Veršakovs un Oskars Arājs. Nākamo spēli Baltijas līgas turnīrā komanda aizvadīs jau rīt, kad pulksten 15:00 sāks spēli pret Baltkrievijas klubu “SKA Minsk”.