”Stopiņu NHK” handbolistes vadībā Virslīgā sievietēm un gatavas cīnīties par zeltu

stopinjudamas.jpg

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas handbola Virslīgā sievietēm notika trīs spēles, un turnīra tabulas vienvadībā izvirzījusies “Stopiņu NHK” komanda, kas spēcīgāko komandu sabiedrībā atgriezusies pēc vienas sezonas.

Sestdien ASK sporta zālē uzvarētāju neizdevās noskaidrot LSPA un “Salaspils SS” spēlē. Pēc spēles pirmā puslaika LSPA meitenes bija vadībā ar 12:8, taču noturēt pārsvaru turpinājumā nespēja, un “Salaspils SS” mača beigās pat bija tuvu uzvarai (22:20). LSPA gan maču noslēdza ar diviem vārtiem pēc kārtas un neizšķirtu rezultātu – 22:22. Henrike Engebretsena bija rezultatīvākā LSPA sastāvā ar pieciem vārtiem, bet piecus pievienoja Anna Pudovska. Salaspilij Renēta Salmane bija labākā ar 12 vārtiem.

Svētdien Ludzā “REIR Dobele” komanda ar 32:28 pieveica Ludzas “Latgolu”. Rezultāts ļoti līdzīgi attīstījās līdz pat otrā puslaika beigām, taču turpinājumā “REIR Dobele” veica vairākus nelielus izrāvienus. Izcilu spēli aizvadīja Dobeles komandas līdere Laura Ņeverovska, kura ar 22 metienu palīdzību guva 18 vārtus. Piecus vārtus guva Letīcija Veinberga. “Latgolam” rezultatīvākā ar septiņiem vārtiem bija Juta Bindemane. 

Par čempionāta līdervienību kļuvusi “Stopiņu NHK” komanda, kas savā laukumā svētdien ar 38:33 pieveica “Jēkabpils SS”. Jāpiemin, ka pēc spēles pirmā puslaika Stopiņu handbolistes vēl bija iedzinējos ar četriem vārtiem (15:19), taču izcili aizvadīja mača otro nogriezni, izskaņā pat uzvarot diezgan pārliecinoši. Ivita Asare guva 13 vārtus, septiņi Elitas Ekkertes kontā, bet pa sešiem guva Lana Nikolajeva un Daina Sergejeva. Jēkabpilij pa astoņiem vārtiem guva Simona Ārmane un Dinija Purviņa.

“Komandas sastāvu pagājušo sezonu nesavācām dažādu ğimenes apstākļu dēļ. Taču zinājām, ja varēsim sanākt pilnā sastāvā ar jauno sezonu, tad komanda būs! Tā arī notika! Ar mūsu treneri, jau ar esošajām spēlētājām un jaunu meiteņu piesaisti komandai nokomplektējām sastāvu! Rezervistu soliņš varētu būt garāks, bet pagaidām jāiztiek ar to, kas esam. Sezonas sākumu vērtēju diezgan veiksmīgi. Ir bijuši vairāki patīkami rezultāti,” stāsta “Stopiņu NHK” handboliste Elita Ekkerte. 

“Komandas plusi? Tā noteikti ir mūsu komandas pieredze, kā arī komandas spēks un motivācija iet līdz galam! Mērķis šosezon? Veiksmīgi aizvadīt sezonas spēles, noturēt to komandas motivāciju, trenēties un iet līdz galam. Protams, iegūt čempionu titulu!” noslēgumā piebilst Ekkerte. 

1. līgas kalendārs un rezultāti
1. līgas turnīra tabula