Federācija 24.09.2022 22:56

2022./2023. gada handbola sezona atklāta ar Ogres komandu uzvarām

DSC_0204

Šodien ar divām spēlēm tika atklāta jaunā handbola sezona. Pirmajā dienas spēlē, kurā savā starpā tikās pirmās līgas komandas RPI-S un ONSC/HK Ogre ar rezultātu 33:29 pārāki bija ogrēnieši. Četru vārtu pārsvaru Ogre komanda panāca jau pirmajā puslaikā – 17:13. ONSC/HK Ogre komandas sastāvā deviņus vārtus guva Reinis Sļusarevs, savukārt RPI-S komandā 11 vārtu guvumi Mārtiņam Savickim.

RPI-S – ONSC/HK Ogre       29:33 (13:17)
RPI-S – Savicskis 11, Vilsons 8, Mežals 6, Strazdiņš 2, Griķis 1, Mjasņikovs 1
ONSC/HK Ogre – Sļusarevs 9, Belous 5, Batņa 5, Bauze 4, Morozovs 2, Plinte 2, Tirāns 2, Zellis 2, Kļimočkins 1, Rozenbergs 1

Otrajā šīs dienas spēlē sagaidījām interesantu un līdzīgu spēli, kurā šoreiz pārāki bija HK Ogre/Hydrox komanda, ‘revanšējoties’ ASK Zemessardze/LSPA komandai par aizvadītajā sezonā sagādāto zaudējumu pusfinālā. ASK Zemessardze/LSPA rindās rezultatīvākais spēlētājs ar septiņiem gūtajiem vartiem bija Krosters Ozols, bet sešus pievienoja Kristiāns Kelerts. HK Ogre/Hydrox sastāvā septiņi vārti Elvijam Borodovskim, savukārt pa sešām reizēm precīzi bija Rihards Leja un Aleksandr Patsykailik.

ASK Zemessardze/LSPA – HK Ogre/Hydrox 29:31 (14:15)
ASK Zemessardze/LSPA – Ozols 7, Kelerts 6, Jablonskis 4, Jonuška 4, Petuhovs 3, Liepiņš 2, Greikšs 1, Stepuļonoks-Stukanovs 1, Černousovs 1
HK Ogre/Hydrox – Borodovskis 7, Leja 6, Patsykailik 6, Hovratovičš 4, Jomants 3, Haisa 3, Lielais 1, Ozoliņš 1

Elvijs Borodovskis, HK Ogre/Hydrox spēlētājs
“Pēc 15 gadu pārtraukuma atkal ir prieks spēlēt dzimtenē. Pirmā spēle Latvijas čempionātā – varēja redzēt, ka vēl īsti neesam saspēlējušies. Tomēr pirmā ciņa noslēgusies uz pozitīvas nots – uzvara un ejam uz priekšu.”

Kristers Ozols, ASK Zemessardze/LSPA spēlētājs
“Viss labākais noteikti vēl ir priekšā. Mūs pievīla spēles intensitāte. Treniņos ir ļoti grūti dabūt tādu pašu intensitāti un apstākļu nekā spēlē. Būs, tas klāt, ‘iestrādāsies’ roka un komandas saspēlē un būs labi. Analizēsim savas kļūdas, un ar katru spēli jābūt labāk. Runājot par šīs dienas pretiniekiem, viņi spēlēja ļoti labi, līdz ar Elvija pievienošanos komandai, viņu aizsardzība ir uzlabojusies, kas aizvadītajā sezonā biju viņu vājā vietā. Mums savukārt saslima Roberts Rancāns, līdz ar to arī nebijām optimālajā sastāvā. Mūsu saspēle šodien bija ļoti vienkārša un primitīva. Grūti bija gaidīt kaut ko izcilu no pirmās sezonas spēlēs.”

Tikmēr Latvijas čempionvienība ZRHK Tenax Dobele piedzīvoja zaudējumu pirmajā Baltijas līgas spēlē, ar rezultātu 28:36 piekāpjoties Polva Serviti komandai.

ZRHK Tenax Dobele – Juzups 8, Šuleiko 6, Pančenko 5, Miķelsons 3, Kurzemnieks 3, Usāns 2, Plūme 1

Rīt, plkst. 13:00 LHF virslīgas spēlē savā starpā tiksies HK Ogre/Hydrox un SK Latgols komandas. Spēle norisināsies Salaspils sporta namā.