Uncategorized 29.06.2022 17:00

2021. gads pret 2022. gadu

143-JBS_2685

2022. gada vasarā Latvijas Handbola federācija turpina EHF YAC (Younger Age Category) ceļojumu. Pagājušajā gadā mums bija lieliska pieredze, organizējot čempionātu U19 vīriešu izlasēm, tādēļ esam lepni to atkārtot arī šogad – šoreiz U18 vīriešu konkurencē.

2021gads — EHF U19 vīriešiem
2022. gads — EHF U18 vīriešiem

2021. gada komandas — Kosova, Melnkalne, Turcija, Luksemburga, Latvija, Nīderlande, Rumānija
2022. gada komandas — Luksemburga, Turcija, Latvija, Kosova, Šveice, Ziemeļmaķedonija, Beļģija

Šī gada grupas:
A GRUPA – Ziemeļmaķedonija, Latvija, Turcija, Kosova
B GRUPA – Šveice, Luksemburga, Beļģija

Luksemburga, Kosova un Turcija atgriežas Rīgā, lai aizvadītu vēl vienu nedēļu Latvijā un cīnītos par uzvaru čempionātā. Savukārt pagājušās vasaras uzvarētāji – Melnkalnes handbolisti – šovasar dosies uz vīriešu U20 EHF EURO 2022 Portugālē. Viņu pretinieki C grupā būs Horvātija, Zviedrija un Francija. Čempionāts norisinās no 7.-17. jūlijam.

Pagājušajā gadā čempionāta laikā norisinājās vērtīgs un brīnišķīgs pasākums “Respect Your Talent”. Mūsu īpašais viesis bija bijušais “Barcas” handbolists un apbrīnojams cilvēks – Viktors Tomass Gonsaless (Victor Tomas Gonazalez), kurš dalījās pieredzē gan handbola laukumā, gan ārpus tā.

Šī gada viesis – pagaidām paliek noslēpums.

Latvijas Handbola federācija strādā sadarbībā ar EHF, lai noorganizētu kvalitatīvu turnīru, kuru izbaudītu ne tikai dalībnieki, bet arī spēļu apmeklētāji, kuriem atšķirībā no aizvadītas vasaras, šobrīd nekādi ierobežojumi netiek piemēroti.

U18 čempionāta mājaslapa – https://ehfm18.handball.lv/

Kamēr gatavojamies šim notikumam, jūlija sākumā starts divām citām jauniešu izlasēm. Sestdien pirmo spēli Bulgārijā aizvadīs U20 vīriešu izlases, bet pirmdien dalību “European Open” uzsāks U16 meiteņu izlase. Plašāka informācija par abām jauniešu izlasēm sekos.

Informācija par U20 čempionātu – U20

Infromācija par U16 “European Open” – U16